srijeda, 29. travnja 2015.


SASTOJCI :

Za testo :


    2 jaja,
    15og margarina (ja sam koristila margarin sa ukusom vanile),
    1 vanilin šećer,
    1 prašak za pecivo,
    5oog brašna,
    25og šećera,
    5 kašika mleka,
    1 narendana korica narandže ili limuna.


Za fil:


    7oog višanja bez koštica,
    5 kašika šećera,
    1 vanilin šećer,
    2~3 kašike griza.


PRIPREMA :


    U brašno umešati prašak za pecivo i dodati šećer i vanilin šećer.
    Margarin izdrobiti ili iseckati.
    Dodati jaja i mleko.
    Izrendajte koricu narandže i iseckajte čokoladu pa dodajte u posudu sa brašnom.
    Zamesiti glatko testo.
    U početku će vam biti potrebno malo više snage ali posle 5 minuta gnječenja i mešenja će postati lakše.
    Ovo testo je odlično za trošenje negativne energije :D.
    Podelite testo na dva dela.
    Jedan deo rastanjite i postavite na dno posude za pečenje.
    Što se tiče veličine pleha to je proizvoljno. Ako želite deblje testo koristite manji pleh i obrnuto.
    Višnje ocedite i pomešajte ih sa šećerom i vanilin šećerom.
    Preko kore rasporedite višnje i ravnomerno pospite griz po njima.
    Drugi deo testa rastanjite oklagijom i preklopite višnje.
    Lenju pitu pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta ili dok ne porumeni.
    Pre služenja pospite po piti šećer u prahu.


Prijatno!


Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar