Istresite smesu u pleh za tart.Najpre ga podmazite sa uljem,te
pospite sa brasnom.Izlijte smesu,zagladite povrsinu te,pecite u
predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 25 minuta.Proverite
cacklaicom dali vam je kora pecena.Ostavite nek se kora ohladi u
pleh,potom lagano okrenite pleh i prebacite koru na tanjir za torte.
3.Od mleka odvijte malo,a ostatak
stavite u serpu sa secerom na vatri nek provri.U ostatku mleka dodajte
pudig,te sve lepo mesajte da nema grudvica.Dodajte puding u mleko na
vatri,te stalno mesajte dok dobijete potrebnu gustinu.Maknite sa
vatre,te ostavite da se prohladi (smlaci).Povremeno promesaj da se nebi
stvorila kozica na povrsini.Mlaku kremu izlijte na koru,te sa zlicom
zagladite povrsinu.
4. Jagode ocistite,operite,procedite te isecite na pola.Naredzajte jagode svugde po povrsini kreme.
5. U drugu serpicu,stavite vodu i secer.Ostavite nek se voda zagreje,pa
dodajte zelatin.Mesajte da se zelatin otopi.Ostavite nek se prohladi,pa
ga prelijte preko kolaca.
6. Ostavite kolac u hladnjak neka se hladi najmanje 3 saata.Potom secite i posluzite.
Prijatno!
www.coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar