četvrtak, 30. travnja 2015.

http://i2.wp.com/coolfood.co/wp-content/uploads/2015/01/monte-e1420498226322.jpg
  • 1 l mlijeka
  • 12 kašika gustina
  • 8 kašika šećera
  • 20 dag margarina
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 30 dag čokolade za kuhanje
  • petit keks.
Priprema
Bijela krema: Za bijelu kremu pomiješati 2 dcl mlijeka, 12 kašika gustina, 8 kašika šećera i sipati u 8 dcl uzavrelog mlijeka i u ohlađeno umiješati 20 dag margarina.
Crna krema: Za crnu kremu otopiti 30 dag čokolade za kuhanje u 1/2 l slatkoga vrhnja(ne treba ga miksati). Ne smije prokuhati.
U dublji pleh složiti petit keks (poškropiti ga mlijekom) te na keks staviti bijelu kremu, a preko preliti crnu kremu. Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.

0 komentari:

Objavi komentar