petak, 17. travnja 2015.

Pješčana torta - Coolinarika

Sastojci

 150 g maslaca
  150 g šećera u prahu
 100 g jaja (otprilike 2 srednje velika jajeta)
 75 g brašna
 75 g škrobnog brašna
 3 g praška za pecivo
 5 g ruma (1 žlica)
Dodaj u popis za kupnju
Priprema

Težina:
Jednostavno
1
Mutite omekšali maslac mikserom dok ne postane pjenast i svijetao.
Dodajte šećer u prahu i nastavite mutiti smjesu.
Jaja razmutite lagano vilicom pa ih dodajte polako u smjesu od maslaca i šećera i nastavite mutiti na najvećoj brzini dok jaja nisu dobro sjedinjena.

2
Pomiješajte i prosijte skupa brašno, škrobno brašno (po mogućnosti odaberite krumpirovo škrobno brašno, daje torti izrazitu mekoću i topivost) i prašak za pecivo.
Dodajte suhe sastojke u smjesu i umiješajte ih ručnom pjenjačom, preklapajući smjesu od gore prema dolje.
Na kraju umiješajte rum.

3
 Istresite smjesu u okrugli kalup promjera 20 cm, prethodno namazan maslacem i pobrašnjen.
Pecite tortu oko 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ° C.
Izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu 10 minuta a zatim je pažljivo izvadite (torta je jako nježna i lako će se raspasti ako niste pažljivi, zato je preporučljivije koristiti kalup s pomičnim stranicama).
Ostavite tortu da se potpuno ohladi.

Posluživanje

Poslužite je posutu šećerom u prahu i uz svježe sezonsko bobičasto voće, poput jagoda i sl.

www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar