Cokoladne kocke - Coolinarika
Sastojci
- kora:
- 4 kom. belancat
- 4 zlica
- 1 paketić prasak za pecivo
- 2 zlice
- 1 zlica
- krema:
- 4 kom. zumancat
- 200 gr.
- 2 zlice
- 4 zlice nesquik
- 500 ml.
- 5 zlice secer
- 5 zlice pecen kršena lesnik
- jos:
- 300 ml. vrhnje za slag
Priprema
- Težina:
- 1 / slika / 2.176.523 /Za koru:
Belancat istucite u cvrst sneg.Dodajte SESER i miksajte dok se secer rastopi.Potom dodajte ulje i mlijeko u tankom mlazu stalno muteci.Na kraju prosijte brasno sa praskom za pecivo, te varjacom laganim pokretima miješajte dok se sve lijepo poveze. - 2U pravougoni kalup 35x40 oblozite pek papirom te izlijte masu.Zagladite povrsinu, te stavite peci u predhodno zagrijanoj pecnici na 200 stupnjeva 25 minuta.Najbolje provjeriti cackalicom.Ako izadze suha, onda je kora pecena.Ostavite nek se kora potpuno ohladi dok pripremate kremu.
- 3 / slika / 2.176.535 /Zutanjke i malo mlijeka spojite, a ostatak mlijeka stavite u serpu i na vatri nek se zagreva.U serpu na vatri dodajte secer i nesquik.U ostatak mlijeka dodajte brasno i kakao te miješajte da nema grudvica.Kada mlijeko na vatri provri, dodajte mlijeko s zumancima, te varjacom miješajte dok dobijete potrebnu gustoću.
- 4Maknite s vatre, te dodajte izlomljenu cokoladu.Mesajte dok se cokolada otopi.Potom dodajte i lesnike.Pokrijte kremu preozirnom folijom da vam se nestvore kozica, te ostavite da se ohladi.
- 5Vrhnje za slag istucite u cvrst snijeg.
- 6 / slika / 2.176.531 /Koru oslobodite papriri, te je vratite u tepsiju u koji se peklo.
- 7 / slika / 2.176.537 /Povrh kore, izlijte mlaku kremu.Ostavite da se ohladi do kraja.Potom dodajte i istuceno vrhnje.Zagladite, te pospite mljevenim lesnicima.Ostavite u hladnjak najmanje 5 saata, najbolje preko noci.
- 8 / slika / 2.176.545 /Potom mokrim nozem sijecite kocke, te poslužite.
- 9Ugodno!
Posluživanje
Poslužite uz solju kafe.www.colinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar