Crnac u bijelom — Coolinarika
Sastojci
Krema
- 500 ml
- 200 g
- 2 vrečice praška za cappuccino vanilija
Tijesto:
- 6
- 70 g
- prstohvat
- 125 g
- 100 g
- 1
- 6
- 3 pune jušne žlice Lino lada nougat
- 140 g
- 30 g
- na vrh noža
Priprema
- Težina:
- 1 Zagrijati slatko vrhnje do vrenja. Maknuti s vatre pa ubaciti natrganu bijelu čokoladu i prašak za cappuccino. Miješati dok se potpuno ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Nakon što je na pola ohlađeno staviti u hladnjak da se ohladi do kraja.
- 2 Pripremiti tepsiju od pećnice veličine cca 33x30 cm, obložiti ju papirom za pečenje. Uključiti pećnicu na 180 st.C.
- 3 Za tijesto odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksati sa 70 g šećera i par zrna soli.
- 4 U drugoj posudi miksati omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Kad je postane pjenasto dodati jedan po jedna žumanjak, a nakon svakog miksati dok se dobro umiješa u ostatak smjese. Zatim dodati 3 pune žlice nutelle pa miksati da nastane gusta smjesa jednolične boje. Sad dodati dvije žlice snijega od bjelanjaka kako bi se lakše dodali suhi sastojci. Dodati mješavinu oraha, brašna i praška za pecivo, a na kraju dodati preostali snijeg od bjelanjaka.
- 5 Tijesto uliti na papir za pečenje pa ravnomjerno raširiti po cijeloj širini tepsije. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 st.C.
- 6 Pečeno ostaviti da se ohladi pa odrezati na tri trake jednake širine (npr. 11x30 cm).
- 7 Ohlađenu kremu izvaditi iz hladnjaka pa razraditi mikserom. Dodati učvršćivač za šlag pa miksati do željene čvrstoće.
- 8 /slika/1861729/ Slagati traku biskvita, premazati trećinom kreme, drugu traku biskvita, premazati drugom trećinom kreme, treću traku biskvita pa premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji ili jednostavno naribati po vrhu čokolade.
Posluživanje
Napomena: Kod slaganja traka biskvita treba biti pažljiv, prebacivati ga raširenih prstiju i dlanova jer je biskvit sočan i osjetljiv na savijanje.
0 komentari:
Objavi komentar