subota, 18. travnja 2015.

Crnac u bijelom — Coolinarika

 

Sastojci

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Zagrijati slatko vrhnje do vrenja. Maknuti s vatre pa ubaciti natrganu bijelu čokoladu i prašak za cappuccino. Miješati dok se potpuno ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Nakon što je na pola ohlađeno staviti u hladnjak da se ohladi do kraja.
  2. 2
    Pripremiti tepsiju od pećnice veličine cca 33x30 cm, obložiti ju papirom za pečenje. Uključiti pećnicu na 180 st.C.
  3. 3
    Za tijesto odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksati sa 70 g šećera i par zrna soli.
  4. 4
    U drugoj posudi miksati omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Kad je postane pjenasto dodati jedan po jedna žumanjak, a nakon svakog miksati dok se dobro umiješa u ostatak smjese. Zatim dodati 3 pune žlice nutelle pa miksati da nastane gusta smjesa jednolične boje. Sad dodati dvije žlice snijega od bjelanjaka kako bi se lakše dodali suhi sastojci. Dodati mješavinu oraha, brašna i praška za pecivo, a na kraju dodati preostali snijeg od bjelanjaka.
  5. 5
    Tijesto uliti na papir za pečenje pa ravnomjerno raširiti po cijeloj širini tepsije. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 st.C.
  6. 6
    Pečeno ostaviti da se ohladi pa odrezati na tri trake jednake širine (npr. 11x30 cm).
  7. 7
    Ohlađenu kremu izvaditi iz hladnjaka pa razraditi mikserom. Dodati učvršćivač za šlag pa miksati do željene čvrstoće.
  8. 8 /slika/1861729/
    Slagati traku biskvita, premazati trećinom kreme, drugu traku biskvita, premazati drugom trećinom kreme, treću traku biskvita pa premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji ili jednostavno naribati po vrhu čokolade.

Posluživanje

Napomena: Kod slaganja traka biskvita treba biti pažljiv, prebacivati ga raširenih prstiju i dlanova jer je biskvit sočan i osjetljiv na savijanje.

0 komentari:

Objavi komentar