subota, 18. travnja 2015.

Dragocjena svojstva u kori jabuke

U kori jabuke nalazi se više od pola ukupne količine vlakana. Jabuka srednje veličine organizmu daje 9 miligrama vitamina C 0,100 IU (međunarodnih jednica) vitamina A i 200 grama kalija. Uklanjanjem kore, gubite otprilike trećinu ovih vrijednosti.
Znate li da kora jabuke ima četiri puta više vitamina K nego njezino meso? Vitamin K koji se nalazi iu mesu, špinatu i zelenom povrću, pomaže stvaranju krvnih ugrušaka koji će pomoći pri zacjeljivanju rana te aktivirati rast stanica i održavati kosti zdravima.
Kvercetin je biljni pigment iz skupine flavonoida, poznat po jakom antioksidativnom te Protuupalnom djelovanju, a nalazi se također u kori jabuke. Često se spominje da poboljšava rad pluća, disanje i štiti pluća od iritacija. Kvarcetin se često spominje kao sastojak koji poboljšava memoriju.
izvori: http://www.kucniljekar.info

0 komentari:

Objavi komentar