subota, 18. travnja 2015.

Krofne moje mame

 

Priprema

Sastojci

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    1.U malo mlakog mlijeka razmutite kvasac,kašiku brašna i malo šećera pa ostavite na toplom mjestu da nadođe.
    2.Umutite jaja(ručno nikako mikserom),dodajte so,šećer,istopljeni margarin,nadošli kvasac,koricu limuna i rum.Zatim dodajte preostalo toplo mlijeko pa sve promješajte.
    3.Postepeno dodavajte brašno i umjesite glatko tijesto.Tijesto mora ostati meko inače neće rasti.
    4.Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mijestu da naraste.Kada naraste,premjesite ga i ostavite da naraste još jednom.Kada naraste drugi put istresite ga na pobrašnjenu površinu,premjesite i ostavite da stoji 15 min.
    5.Rastanjite ga oklagijom na 1 cm debljine,pa vadite okruglom modlom krugove i redajte na krpu.Ostavite ih da stoje po 10 min na obje strane.
    6.U šerpu sipajte ulje,pustite da se dobro ugrije pa ubacujte krofne.Ispečene stavljajte na papirni ubrus da upiju višak ulja pa ih zatim pospite šećerom u prahu.
    izvori: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar