petak, 17. travnja 2015.

MEDENJAK KOLAČ - Coolinarika


Sastojci


  • Sastojci:

  •  100gr 
    čokolade sa većim% kakaa;
  •  5 
    jaja;
  •  1 vrećica 
    vanilin šećera;
  •  150gr 
    omekšalog margarina;
  •  200gr 
    tečnog meda;
  •  100gr 
    brašna;
  •  50gr 
    gustoća;
  •  50gr 
    mljevenog keksa;
  •  180gr 
    jogurta (3,5% mm)
  •  2 žlice 
    kakao praha;
  •  1 žlica 
    cimeta;
  •  1 žlica 
    začina za medenjake;
  •  1 puna žlica 
    praška za pecivo;
  •  2-3 žlice 
    ruma;
  •  200-300gr 
    pekmeza od šljiva.
  • Glazura:

  •  150gr 
    margarina;
  •  100gr 
    mliječne čokolade;
  •  50gr 
    čokolade sa većim% kakaa;
  •  120ml 
    mlijeka;
  •  50gr 
    šećera.

Priprema

Težina: Jednostavno
  1. Jaja odvojiti. Maslac i vanilin šećer pjenasto umutiti i dodati jedno po jedno žumance i dalje muteći.
    Dodati med i jogurt i dalje muteći da se dobije glatka masa.
    Čokoladu otopiti na slaboj vatri, te dodati prethodnoj masi i dalje muteći.
  2. Brašno, gustin, kakao i začine pomiješati i prosijati. Dodati mljeveni keks.
    Brašnaste sastojke dodati prethodnoj masi.
    Dodati rum.
  3. Bjelanjke umutiti sa prstohvatom soli u čvrst snijeg, te polako, miješajući pjenjačom, dodati prethodnoj masi.
  4. Tijesto uliti u pleh omjera 20x30 cm i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta.
  5. Kada je pečeno, tijesto potpuno ohladiti i prerezati oštrim nožem na pola.
    Između prerezati pekmezom od šljiva.
    Poklopiti drugom korom i ostaviti na hladno.
  6. Pripremiti glazuru tako što zakipti margarin, šećer i mlijeko. Dodati čokoladu, te miješati da se otopi.
    Ostaviti 15-ak minuta na hladnom da se malo stegne, a onda preliti po kolaču.

Posluživanje

Prije rezanja, kolač dobro ohladiti. Najbolje je ga ostaviti tijekom noći.

Izvor:www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar