Najbolji hamburgeri
Sastojci
- 2 kg mljevene junetine (80 / 20-80% meso / 20% masnoća)
- 2.5 male žlice
- 1 mala ksaika svjeze mljevenog papra
- 1/4 male žlice tucane ljute paprike
- 2 žlice suhog vlasca
- 1 mala žlica
- 1/2 solje krusnih mrvica (solja 250 ml)
- 2
- 1/4 solje
Priprema
- Težina:
- 1U vecu zdjelu staviti sve navedene sastojke i lagano pomijesati samo toliko da se sve sastavi.
- 2Od pripremljene smjese oblikovati hamburgere zeljene velicine i na svakom hamburgeru u sredini napraviti malo udubljenje.
Meni je od ove kolicine izaslo 14 komada. - 3Redati hamburgere u podmazanu tepsiju i ostaviti da odstoje u frižideru sat-dva ili preko noći.
- 4Prziti hamburgere na roštilju ili u teflonskoj tavi 7 minuta sa svake strane na umjerenoj temperaturi ili po zelji, ovisno koliko zelite da su pečeni.
www.colinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar