petak, 17. travnja 2015.

Najbolji hamburgeri


Sastojci


  •  2 kg 
    mljevene junetine (80 / 20-80% meso / 20% masnoća)
  •  2.5 male žlice 
  •  1 mala ksaika 
    svjeze mljevenog papra
  •  1/4 male žlice 
    tucane ljute paprike
  •  2 žlice 
    suhog vlasca
  •  1 mala žlica 
  •  1/2 solje 
    krusnih mrvica (solja 250 ml)
  •  2 
  •  1/4 solje 

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U vecu zdjelu staviti sve navedene sastojke i lagano pomijesati samo toliko da se sve sastavi.
  2. 2
    Od pripremljene smjese oblikovati hamburgere zeljene velicine i na svakom hamburgeru u sredini napraviti malo udubljenje.
    Meni je od ove kolicine izaslo 14 komada.
  3. 3
    Redati hamburgere u podmazanu tepsiju i ostaviti da odstoje u frižideru sat-dva ili preko noći.
  4. 4
    Prziti hamburgere na roštilju ili u teflonskoj tavi 7 minuta sa svake strane na umjerenoj temperaturi ili po zelji, ovisno koliko zelite da su pečeni.

www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar