petak, 17. travnja 2015.

Origano pita - Coolinarika


Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  4 
  •  1 žličica 
  •  1 čaša (od 180ml) 
  •  1/2 čaše 
  •  2 žlice 
  •  2 žlice 
  •  1 kesica 
  •  1 čaša 
  •  1/2 čaše 
    bijelog pšeničnog brašna
  •  1/2 čaše 
    heljdinog brašna
  •  3 žlice 
    kečapa za premazivanje
  •  oko 20 g 
    sezama za posipanje
  •  7-8 
    nasjeckanih zelenih maslina
  •  150 g 
    starijeg kravljeg sira
  •  150 g 
    nasjeckane mortadele

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Cijela jaja umutiti kuhačom ili mikserom, dodati so, jogurt, ulje i dalje muteći. Zatim dodati origano, parmezan, nasjeckanu mortadelu, izgnječeni sir, nasjeckane masline, griz, brašno i prašak za pecivo.
  2. 2
    Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh (40x25cm) i peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Pečeno premazati kečapom i posuti sezamom, pa vratiti u isključenu toplu pećnicu na pet minuta da se sezam zalijepi.

Posluživanje

Mi jeli uz jogurt.

www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar