Origano pita - Coolinarika
Sastojci
- Broj osoba:
- 4
- 1 žličica
- 1 čaša (od 180ml)
- 1/2 čaše
- 2 žlice
- 2 žlice
- 1 kesica
- 1 čaša
- 1/2 čaše bijelog pšeničnog brašna
- 1/2 čaše heljdinog brašna
- 3 žlice kečapa za premazivanje
- oko 20 g sezama za posipanje
- 7-8 nasjeckanih zelenih maslina
- 150 g starijeg kravljeg sira
- 150 g nasjeckane mortadele
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1Cijela jaja umutiti kuhačom ili mikserom, dodati so, jogurt, ulje i dalje muteći. Zatim dodati origano, parmezan, nasjeckanu mortadelu, izgnječeni sir, nasjeckane masline, griz, brašno i prašak za pecivo.
- 2Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh (40x25cm) i peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Pečeno premazati kečapom i posuti sezamom, pa vratiti u isključenu toplu pećnicu na pet minuta da se sezam zalijepi.
Posluživanje
Mi jeli uz jogurt.www.colinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar