srijeda, 20. svibnja 2015.


U isto vreme sočno i hrskavo - da vas osveži i zasladi.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Osnovni sastojci: 
jabuke, puter, brašno, šećer, cimet
Sastojci

4 jabuke srednje veličine
5 kašika šećera
8 kašika brašna
150 g putera
cimet

Priprema

1. Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Stavite ih u vatrostalnu posudu, sipajte vodu do pola nivoa jabuka i pospite cimetom.
2. Pomešajte u posudi šećer i brašno, a zatim postepeno dodajte puter i mešajte dok se sastojci ne sjedine, a masa bude rastresita.
3. Masu stavite preko jabuka i viljuškom utapkajte.
4. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 30 minuta, dok blago ne porumeni.

0 komentari:

Objavi komentar