nedjelja, 3. svibnja 2015.

oš jedan od kolača koji se ne peku, lagan je i ukusan! Malo keksa, kokosa, čokolade i eto ga!
Sastojci:

Podloga od keksa

  •  300 g mljevenog keksa
  •  pola čokolade za kuhanje
  •  200 g otopljenog maslaca ili više po potrebi
  •  4 žlice kokosa
Krema
  •  1 pakiranje proizvoda Krema za torte Dolcela
  •  1 mliječna čokolada (naribana)
  •  300 ml mlijeka
  •   šlag pjena
  •  125 ml mlijeka
Priprema
  • Podloga: mljevenom keksu dodati kokos, te otopljnu čokoladu i maslac. Umijesti smjesu. Namastiti s malo maslaca kalup za torte i smjesu utisnuti.
  • Ostaviti u hladnjak dok pripremite kremu i šlag pjenu.
  • Kremu izraditi po uputstvu i dodati joj izrendanu mliječnu čokoladu, te još malo mikasati.
Pripremiti šlag pjenu.
  • Izvaditi kalup iz hladnjaka i na smjesu od keksa staviti kremu s komadićima čokolade.
  • Ukrasiti šlag pjenom.
  • Ostaviti u hladnjaku oko 2 sata prije skidanja kalupa.
  • p.s. Iako na pakiranju od Kreme za torte piše dodati maslac nakon izrade, to preskočite. Ja radim bez njega.
www.coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar