petak, 1. svibnja 2015.



Energetska pića sadrže sastojke ekstraktovane iz urina i sjemena bika. Studija kompanije “Longhorn Cattle”, u kojoj su testirali neke od najvećih brendova ovog pića, kao što su Red Bull, Monster, itd., otkrila je neke šokantne činjenice od kojih bi vam se mogao stomak okrenuti i natjerati vas da povratite.
Otkrili su to da ova pića u sebi sadrže sjeme bika, a sastojak koji extraktuju je “Taurus”. Npr. jedan energetski napitak je svoje ime dobio po latinskom Taurusu što u stvari znači bik.
Ovaj sastojak su prvi put izdvojili australisjki naučnici Fridrich Tiedemann i Leopold Gmelon 1827. godine. Često ga zovu amino-kiselina, čak i u naučnim literaturama, ali pošto mu nedostaje karboksilna grupa ne spada u kiseline.
Sastojak taurin se nalazi u bikovoj jetri, spermi i urinu. Jedna stvar je sigurna, a to je da se taurin za proizvodnju energetskih pića, kao što je Red Bull, uzima upravo iz ovih izvora.
Taurin pronađen u energetskim pićima je produk dobiven iz bikovih testisa, a smatra se da nije poželjan za vegetarijance.

 http://nadrealisti.com/wordpress/da-li-ste-znali-energetska-pica-sadrze-urin-i-spermu-bika/

0 komentari:

Objavi komentar