petak, 17. travnja 2015.

Rižoto s jabukama i rikulom


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe

Priprema

Vrijeme pripreme:
35 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    U 800 ml vrele vode dodajte povrtne temeljce i kratko prokuhajte.
  2. 2
    Celer i luk sitno nasjeckajte, a jednu jabuku narežite na ploške. Na 30 g maslaca popecite celer i luk i pirjajte dok ne omekšaju.
  3. 3
    Dodajte rižu, narezanu jabuku, pa zajedno lagano popecite.
  4. 4
    Nakon nekoliko minuta dodajte vino. Kada vino ispari, malo po malo dolijevajte povrtni temeljac uz češće miješanje. Temeljac dolijevajte u 4-5 navrata, svaki put čekajući da riža upije tekućinu.
  5. 5
    Pred kraj kada se riža skoro skuhala dodajte i drugu jabuku narezanu na ploške te maslac i popaprite. Maknite s vatre i umiješajte narezanu svježu rikulu.

Posluživanje

Poslužite posuto naribanim parmezanom.

Vijeće

Ako za ovaj rižoto koristiti slađe jabuke, dodajte im 1 žlicu limunova soka.

www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar