Rižoto s jabukama i rikulom
Sastojci
- Broj osoba:
- 60 g
- 3 žlice
- 1 glavica luka (100 g)
- 2 stapke
- 2 jabuke (Granny Smith)
- 250 g
- 150 ml
- 2
- 100 g
- 100 g svježe rikule
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1U 800 ml vrele vode dodajte povrtne temeljce i kratko prokuhajte.
- 2Celer i luk sitno nasjeckajte, a jednu jabuku narežite na ploške. Na 30 g maslaca popecite celer i luk i pirjajte dok ne omekšaju.
- 3Dodajte rižu, narezanu jabuku, pa zajedno lagano popecite.
- 4Nakon nekoliko minuta dodajte vino. Kada vino ispari, malo po malo dolijevajte povrtni temeljac uz češće miješanje. Temeljac dolijevajte u 4-5 navrata, svaki put čekajući da riža upije tekućinu.
- 5Pred kraj kada se riža skoro skuhala dodajte i drugu jabuku narezanu na ploške te maslac i popaprite. Maknite s vatre i umiješajte narezanu svježu rikulu.
Posluživanje
Poslužite posuto naribanim parmezanom.
Vijeće
Ako za ovaj rižoto koristiti slađe jabuke, dodajte im 1 žlicu limunova soka.
www.colinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar