četvrtak, 21. svibnja 2015.

 0028 (1)




















Sastojci
Kora
  • 250 g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))
  • 40 g putera
  • 100 ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
  • 30 g cokolade u prahu
Filovi
  • 250 g krem sira
  • 50 g secera
  • 150 g nutelle
  • 0,5 l slatke pavlake
Ganache
  • 150 g cokolade noisette
  • 150 ml slatke pavlakeKora
    Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.
    Filovi
    Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.
    Ganache
    Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kozica kao kod pudinga 😀 Kad je vasem prstu prijatno pri dodiru ganache-a, bice i tortici, pa je vreme za prelivanje 😉 I to je to! Za neka 3-4 h, tortica je spremna za uzivanje 😀
    Prijatno!:)
    Sto se tice slatke pavlake, ako koristite biljnu, onda je dovoljno da je samo dobro umutite i bice ovako cvrsta kao na slici. Ako koristite mlecnu slatku pavlaku, ja radi prevencije dodam onda 1 kremfix, jer ona zna nekad da pravi problem.
    Noisette naravno mozete zameniti sa nekom drugom mlecnom cokoladom, ali ona se savrseno uklopi jer je od lesnika kao i nutella…

    www.coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar