Ovaj kolač s keksom me je na prvu osvojio i svakako ću ga praviti više
puta, jer je ooodliiičaaan… Neki dan sam sa prijateljicom pričala o
kolačima, kada mi je spomenula baš ovaj recept. Nije mogla pronaći
riječi kojima bih ga nahvalila, a onda mi je rekla da se koristi puding
“koji se ne kuha”, molim?… priznajem, nikad čula za takav puding.
Slijedila sam sve kako mi je rekla, puding sam pronašla u Konzumu, tako
da to nije bio problem. Ljudi moji, ovaj kolač sa keksom i pudingom je
veoma jednostavno pripremiti, a pogotovo da ne spominjem koliko je brzo
gotov. Ljubitelj sam kremastih kolača, tako da ga obavezno preporučujem
svima koji vole kreme. Domaćice koje nemaju iskustva sa pripremom
kolača, sigurno će biti zadovoljne sa ovim receptom, koliko je
jednostavan Ukoliko su vam se gosti najavili u zadnjem trenu, evo vam spasa.
SASTOJCI
SASTOJCI
- 500 ml vrhnja za šlag
- 700 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije koji se ne kuhaju
- 2 vanilin šećera
- 5 žlica šećera
- plazma keks ili petit keks za dno tepsije
- mlijeko za umakanje keksa
- čokolade za naribati
KOLAČ SA KEKSOM U PAR JEDNOSTAVNIH KORAKA
1. U veću posudu dodajte vrhnje za šlag, mlijeko, puding koji se ne kuha, vanilin šećer, kristal šećer.
2. Sve zajedno miksajte 5 minuta. 3. U tepsiju (moja je veličine 21x36cm) slažite kekse koje ste prethodno umočili u mlijeko.
4. Na kekse ulijte kremu i poravnajte.
5. Naribajte čokoladu.
6. Ostavite u frižideru barem 4 sata.
SAVJET
Da bih vam kolač uspio pripazite da se jedna vrećica priprema sa 500 ml mlijeka, jer sam dobila informaciju da nije u svim državama isto. Negdje na vrećici piše da se priprema sa 300 ml mlijeka, što znači da će biti potrebno više pudinga.
0 komentari:
Objavi komentar