petak, 1. svibnja 2015.

74593_6_630x0
POTREBNO JE:
10 žumanaca, 10 kašika Sunoko šećera, 1 vanilin šećer, 5 kašika mleka, 2 kašike ulja, 8 kašika oštrog brašna, malo praška za pecivo.
ZA FIL: 10 belanaca, malo soli, 900 g Sunoko šećera, 1 vanilin šećer, mala šolja vode


PRIPREMA:
Penasto umutite žumanca, vanilin i Sunoko šećer. U to dodajte mleko, ulje i na kraju, lagano mešajući, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Pecite u namašćenom i pobrašnjenom plehu na 180 stepeni dok se ne dobije lepa zlatnožuta boja. Belanca sa malo soli umutite u čvrst sneg. Posebno u jednu šerpu stavite šećer i prelite sa malo vode samo da prekrije šećer i istopite. Kad je šećer dobro ušpinovan, sipajte u sneg od belanaca, sve vreme muteći mikserom. Mutite dok se ne ohladi, pa namažite na hladan biskvit.

0 komentari:

Objavi komentar