petak, 22. svibnja 2015.

http://recepti.fr/slike/201006281108110.krempita.jpgSastojci:

Tijesto:


  • 50 dag lisnatog tijesta ili gotove kore za krempite

Krema:

  • 1 l mlijeka
  • 5 jaja
  • 25 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana limunova korica
  • 14 dag brašna
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • šećer u prahu

Priprema:

  • Lisnato tijesto razvaljati na 2 jednaka lista veličine lima, izbosti ih vilicom te ih peći odvojeno na jačoj temperaturi.
  • Za kremu zakuhati mlijeko.
  • Pjenasto izmiješati žumanjke s malo mlijeka,15 dag šećera, vanilin sećerom i naribanom koricom od limuna.
  • Dodati brašno, dobro promiješati i uliti u prokuhano mlijeko pa uz neprekidno mješanje kuhati desetak minuta.
  • Istući bjelanjke s preostalim šećerom.
  • Snijeg umiješati u vrelu kremu.
  • Jedan list ispečenog tijesta ostaviti u limu ili kalupu i na njega izliti kremu.
  • Ohlađenu kremu premazati tučenim slatkim vrhnjem i prekriti drugim listom.
  • Posipati šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar