Sastojci:
- 1 veća ili 2 manje tikvice
- malo soli
- 2 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 180 ml jogurta
- 4 kašike ulja
- 2 čaše od jogurta oštrog brašnaPriprema
- Oljuštiti tikvice, narendati ih, posoliti i ostaviti ih 10 minuta.
- Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
- Umutiti jaja s jogurtom, brašnom i uljem i dodati tikvice, ne cediti ih, sve dobro sjediniti i puniti kalupe za mafine.
- Ovo je količina za 12 mafina.
- Peći ih 30 minuta na 200 stepeni.
- Ko voli može dodati u smesu i malo začinskoh bilja i parmezana.
- Ako vam je tikvica veća i ima semenke, obavezno taj srednji deo odstraniti, narendati je i nju morate dobro iscediti da ne bi vlaga tokom pečenja napravila u sredini lepljivo testo. Nikakvo duže pečenje neće uspeti da osuši i ispeče tu gnjecavu sredinu.
- Posluživanje
- Služiti ih malo prohladjene uz kiselo mlečni napitak ili sezonsku salatu
0 komentari:
Objavi komentar