subota, 9. svibnja 2015.

Sastojci:

  • 1 veća ili 2 manje tikvice
  • malo soli
  • 2 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 180 ml jogurta
  • 4 kašike ulja
  • 2 čaše od jogurta oštrog brašnaPriprema
  • Oljuštiti tikvice, narendati ih, posoliti i ostaviti ih 10 minuta.
  • Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
  • Umutiti jaja s jogurtom, brašnom i uljem i dodati tikvice, ne cediti ih, sve dobro sjediniti i puniti kalupe za mafine.
  • Ovo je količina za 12 mafina.
  • Peći ih 30 minuta na 200 stepeni.
  • Ko voli može dodati u smesu i malo začinskoh bilja i parmezana.
  • Ako vam je tikvica veća i ima semenke, obavezno taj srednji deo odstraniti, narendati je i nju morate dobro iscediti da ne bi vlaga tokom pečenja napravila u sredini lepljivo testo. Nikakvo duže pečenje neće uspeti da osuši i ispeče tu gnjecavu sredinu.
  • Posluživanje
  • Služiti ih malo prohladjene uz kiselo mlečni napitak ili sezonsku salatu

0 komentari:

Objavi komentar