petak, 1. svibnja 2015.


Sastojci:
  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 4 žlice ulja
  • 10 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo

Preljev:

  • 1/2 l mlijeka
  • 3 žlice šećera

Krema:

  • 10 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 6 žlica gustina
  • 3 pudinga od vanilije
  • 7 1/2 dl mlijeka
  • 4 vanilin šećera
  • 1 margarin
  • 10 dag šećera u prahu
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 2 šlag fixa
Priprema:
 Izraditi bjelanjke pa im dodati šećer ,mutiti zajedno s bjelancima, dodati ulje,brašno,prašak i sve dobro izraditi . Staviti peći. Pečeni biskvit izbockati i još vruć preliti vrućim preljevom,( prokuhati mlijeko i šećer pa preliti vruči kolač).

0 komentari:

Objavi komentar