nedjelja, 19. travnja 2015.

Coko-limun snite

Priprema

 

Sastojci

Težina:
Složeno
  1. Biskvit

  2. 1 Pjenasto izraditi maslac i secer, dodati jaja i miksati da dobijete gustu kremu.
  3. 2 Pomijesati suhe sastojke i dodavati ih naizmjenice sa jogurtom i zlicom marmelade.
  4. 3 Peci u limu velicine 30×40 cm.
  5. 4 Ohladiti biskvit i isjeci ga u tri jednake trake.
  6. Krema od limuna

  7. 1 Na pari sa zicom mjesati jaja, secer, sok i koricu od limuna i maslac, dok se ne pocne zgusnjavati u kremu. To ide dosta brzo.
  8. 2 Skinuti sa pare i dodati zelatinu koja je bila namocena u hladnoj vodi.
  9. 3
    Kremu uz mijesanje ohladiti dok ne pocne lagano zelirati, ali ne smije biti skroz zelatinasta, jer se nece sjediniti sa vrhnjem u glatku kremu. Ostale bi grudvice.
  10. 4 Njezno umijesati tuceno slatko vrhnje.
  11. Krema od cokolade

  12. 1 Zakuhati 150 ml slatkog vrhnja. Skinuti sa temperature i dodati na kockice iskidanu cokoladu.
  13. 2 Mijesati dok se cokolada ne rastopi.
  14. 3 Kad se krema pocne zgusnjavati odvojiti 2 vrhom pune zlice i pomijesati sa maslacem. Ta masa ce vam sluziti za preljev .
  15. 4 U ostatak ohladjene kreme dodati 150 ml tucenog slatkog vrhnja koji ste izmiksali sa slag-fixom.
  16. Postupak slaganja kolaca

  17. Na tacnu staviti jednu traku biskvita. Na to podijeliti polovinu cokoladne kreme. Na kremu metnuti drugu traku biskvita. Na njega namazati limun kremu. Na tu kremu dolazi treca traka i druga polovina cokoladne kreme.
    Dio kreme u koji ste stavili maslac malo samo ugrijati i preliti preko zadnjeg sloja kreme.
    Recept je sa neta uz neke male izmjene.
  18. 4.2.2014
    Sandrine je nekoliko puta pravila ovu tortu i to u raznim velicinama. Zato dopisujem, jer cesto dobijem pitanja za mjere za tortu. Evo Sandrininih mjera koje smo ona i ja zajedno iskemijale.:
    Za tortu od 26 cm: Biskvit: 1,5 mjera, krema: dupla mjera.
    A kolicina sastojaka koja je navedena u receptu dostatna je za jednu tortu promjera 18-20 cm.

0 komentari:

Objavi komentar