petak, 17. travnja 2015.

Krem juha od mrkve, đumbira i pistacija s brusketi


Priprema

Vrijeme pripreme: 60 min
1
U posudi u kojoj ćete kuhati juhu na maslacu i malo ulja popirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša.
2
Dodajte na kolutiće narezanu mrkvu, nasjeckani timijan, pa kratko propirjajte.
3
Nakon toga dodajte đumbir, češnjak, papar i sol.
4
Sve zalijte s 800 ml tople vode, dodajte povrtni temeljac te kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta.
5
Za to vrijeme pripremite bruskete. Ploške kruha popecite da postanu hrskave. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, hren i nasjeckanu čili papričicu.
6
Na svaku plošku popečenog kruha stavite šunku, dodajte začinjeno kiselo vrhnje, ukrasite narezanim krastavcima i rotkvicama.
7
Kada se mrkva skuhala, maknite je s vatre i propasirajte štapnim mikserom. Zatim juhu vratite na vatru, dodajte vrhnje za kuhanje pa kad zakuha ugasite i poslužite posuto sitno nasjeckanim pistacijama.

Sastojci

Broj osoba: 4 osobe
·           -grančica timijana
·           -400 g mrkve
·          -1 Povrtni temeljac za jela Podravka 
·           -1luk (100 g)
·           -½ žličice Češnjaka u granulama Podravka
·           -200 ml vrhnja za kuhanje
·           -30 g maslaca
·           -1 žlica ulja
·           -50 g pistacija
·           -žlicanasjeckanog đumbira
·           - Crni mljeveni papar Podravka 
·           - sol

·       Za bruskete:


 4 ploške kruha
 4  ploške  Rolane šunke Podravka 
 2 žličice Hrena Podravka
100 g kiselog vrhnja
 4 kisela krastavca Podravka
 3 rotkvice  

Posluživanje
Uz aromatičnu juhu od mrkve poslužite tople bruskete.

Vijeće
Umjesto mrkve možete upotrijebiti batat ili muškatni oraščić.


ww.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar