Krem juha od mrkve, đumbira i pistacija s brusketi
· Za bruskete:
ww.colinarka.com
Priprema
Vrijeme pripreme: 60 min
1
U posudi u kojoj ćete kuhati juhu na maslacu i malo ulja popirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša.
2
Dodajte na kolutiće narezanu mrkvu, nasjeckani timijan, pa kratko propirjajte.
3
Nakon toga dodajte đumbir, češnjak, papar i sol.
4
Sve zalijte s 800 ml tople vode, dodajte povrtni temeljac te kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta.
5
Za to vrijeme pripremite bruskete. Ploške kruha popecite da postanu hrskave. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, hren i nasjeckanu čili papričicu.
6
Na svaku plošku popečenog kruha stavite šunku, dodajte začinjeno kiselo vrhnje, ukrasite narezanim krastavcima i rotkvicama.
7
Kada se mrkva skuhala, maknite je s vatre i propasirajte štapnim mikserom. Zatim juhu vratite na vatru, dodajte vrhnje za kuhanje pa kad zakuha ugasite i poslužite posuto sitno nasjeckanim pistacijama.
Sastojci
Broj osoba: 4 osobe
· -grančica timijana
· -400 g mrkve
· -1luk (100 g)
· -½ žličice Češnjaka u granulama Podravka
· -200 ml vrhnja za kuhanje
· -30 g maslaca
· -1 žlica ulja
· -50 g pistacija
· -žlicanasjeckanog đumbira
· - sol
· Za bruskete:
4 ploške kruha
4 ploške Rolane šunke Podravka
2 žličice Hrena Podravka
100 g kiselog vrhnja
4 kisela krastavca Podravka
3 rotkvice
Posluživanje
Uz aromatičnu juhu od mrkve poslužite tople bruskete.
Vijeće
Umjesto mrkve možete upotrijebiti batat ili muškatni oraščić.
0 komentari:
Objavi komentar