petak, 17. travnja 2015.

Priprema

Vrijeme pripreme: no
  1. 1
    Mlijeko, ulje, kiselo vrhnje, jaja i limun šećer izmiješajte te dodajte mješavini za biskvitna tijesta.
  2. 2
    Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u kalup za pite (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Kolač pecite oko 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ° C.
  3. 3
    Jagode očistite i narežite te pospite vanilin šećerom u prahu, nakapajte voćnim likerom, narezanim bosiljkom i ostavite 10 minuta stajati.
  4. 4
    Marinirane jagode rasporedite preko ohlađenog kolača.
  5. 5
    U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Šlag hita i miješajte električnom miješalicom dobiti šlag.

Posluživanje

Pripremljeni šlag nanesite na jagode i sve dobro ohladite prije posluživanja.

Vijeće

U tijesto pripremljeno za pečenje po površini možete poslagati svježe ili smrznuto voće (borovnice, višnje ...) koje će tijekom pečenja lagano upasti u kolač i postati dio biskvita.

Izvor:www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar