Sastojci
- 1 Biskvit fantazija Dolcela By Podravka
- 100 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 2 Limun šećera Dolcela By Podravka
- 100 ml kiselog vrhnja
- 3 jaja
- 300 g jagoda
- 2 žlice Šećera u prahu vanilija Dolcela By Podravka
- 2 žlice voćnog likera
- svježi bosiljak
- 1 Šlag hit Dolcela By Podravka
- 125 ml mlijeka
Priprema
- 1Mlijeko, ulje, kiselo vrhnje, jaja i limun šećer izmiješajte te dodajte mješavini za biskvitna tijesta.
- 2Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u kalup za pite (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Kolač pecite oko 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ° C.
- 3Jagode očistite i narežite te pospite vanilin šećerom u prahu, nakapajte voćnim likerom, narezanim bosiljkom i ostavite 10 minuta stajati.
- 4Marinirane jagode rasporedite preko ohlađenog kolača.
- 5U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Šlag hita i miješajte električnom miješalicom dobiti šlag.
Posluživanje
Pripremljeni šlag nanesite na jagode i sve dobro ohladite prije posluživanja.
Vijeće
U tijesto pripremljeno za pečenje po površini možete poslagati svježe ili smrznuto voće (borovnice, višnje ...) koje će tijekom pečenja lagano upasti u kolač i postati dio biskvita.
Izvor:www.colinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar