Piletina sa začinima pečena u pivu
Sastojci
- Broj osoba:
- 8 bataka ili 1 cijelo pile
- 350 ml bilo kojeg piva
- 3 do 4 čena
- svježi začini kadulja, majčina dušica, lovorov list,
- po ukusu papar, suhi začin za piletinu,
- pola žličice dimljene crvene paprike
- nekoliko kolutova limuna
- 150 g suhe dimljene slanine
- vrlo malo ulja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1Piletinu oprati, izrezati višak masnoće i izrezati na dijelove. Ja sam koristila batake.
Osušiti je i ispod kožice zavucite komadiće suhe, dimljene slanine, posuti sa začinima koje vi volite, isjeći nekoliko kolutova limuna i staviti zajedno s mesom, preliti sa žlicom ulja, pokriti i ostaviti nekoliko sati u hladnjak, ili preko noći. - 2U zemljanu posudu staviti komade piletine, pobacati svježe začine preko piletine, čenove češnjaka ostavite ne oljuštene i njih pobacati po mesu, ako kojim slučajem imate još dimljene slanine stavite i nju, kolutove limuna koje ste koristili za mariniranje, stavite i njih i naliti sa pivom.
Pokriti folijom i dobro ušuškati svuda okolo. - 3Pećnicu uključiti na 150 ° C i staviti zemljanu posudu u pećnicu i peći piletinu na tihoj temperaturi oko 2 sata, otkriti, povećati temperaturu i peći samo dok ne porumeni.
- 4Poslužiti toplu s pire krumpirom, pilavom ili što god vi volite.
Za ovu piletinu je važno da se tiho peče. Ovisi koliko su vam komadi mesa veliki, možda će trebati više ili manje vremena ... poslije sat vremena provjerite sa vilicom, ako je tekućina bez krvi u njoj, onda je meso pečeno, samo onda otkriti i zapeći je. - 5 / slika / 2.176.381 /Ugodno !!!!
Posluživanje
Ova piletina je najbolje da se peče u posudi, koju mi ovdje zovemo crock pot i peći je oko 3 do 4 sata na visoku ili 7 do 8 sati na niskoj temperaturi.
www.colinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar