petak, 17. travnja 2015.

Piletina sa začinima pečena u pivu


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  8 
    bataka ili 1 cijelo pile
  •  350 ml 
    bilo kojeg piva
  •  3 do 4 čena 
  •  svježi začini 
    kadulja, majčina dušica, lovorov list,
  •  po ukusu 
    papar, suhi začin za piletinu,
  •  pola žličice 
    dimljene crvene paprike
  •   
    nekoliko kolutova limuna
  •  150 g 
    suhe dimljene slanine
  •   
    vrlo malo ulja

Priprema

Vrijeme pripreme:
120 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Piletinu oprati, izrezati višak masnoće i izrezati na dijelove. Ja sam koristila batake.
    Osušiti je i ispod kožice zavucite komadiće suhe, dimljene slanine, posuti sa začinima koje vi volite, isjeći nekoliko kolutova limuna i staviti zajedno s mesom, preliti sa žlicom ulja, pokriti i ostaviti nekoliko sati u hladnjak, ili preko noći.
  2. 2
    U zemljanu posudu staviti komade piletine, pobacati svježe začine preko piletine, čenove češnjaka ostavite ne oljuštene i njih pobacati po mesu, ako kojim slučajem imate još dimljene slanine stavite i nju, kolutove limuna koje ste koristili za mariniranje, stavite i njih i naliti sa pivom.
    Pokriti folijom i dobro ušuškati svuda okolo.
  3. 3
    Pećnicu uključiti na 150 ° C i staviti zemljanu posudu u pećnicu i peći piletinu na tihoj temperaturi oko 2 sata, otkriti, povećati temperaturu i peći samo dok ne porumeni.
  4. 4
    Poslužiti toplu s pire krumpirom,  pilavom  ili što god vi volite.
    Za ovu piletinu je važno da se tiho peče. Ovisi koliko su vam komadi mesa veliki, možda će trebati više ili manje vremena ... poslije sat vremena provjerite sa vilicom, ako je tekućina bez krvi u njoj, onda je meso pečeno, samo onda otkriti i zapeći je. 
  5. 5  / slika / 2.176.381 /
    Ugodno !!!!

Posluživanje

Ova piletina je najbolje da se peče u posudi, koju mi ovdje zovemo  crock pot  i peći je oko 3 do 4 sata na visoku ili 7 do 8 sati na niskoj temperaturi.

www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar