subota, 18. travnja 2015.

Gulaš od oslića i povrća


Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    File oslića narežite na komade, začinite Vegetom mediteran, prelijte maslinovim uljem i obložite limunom narezanim na tanke ploške.
  2. 2
    Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno narezani luk, narezanu stabljiku celera i lagano pržite dok ne omekšaju.
  3. 3
    Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, krumpir i žutu papriku na kockice. Popecite dok povrće ne omekša pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu.
  4. 4
    Podlijte s oko 500 ml vode, dodajte dva temeljca za riblja jela i pustite da sve zajedno kuha 7-8 minuta dok povrće lagano ne omekša, a zatim dodajte lovor, grašak i tikvice narezane na kocke.
  5. 5
    Kad zavrije, nakon nekoliko minuta dodajte prethodno pripremljene komade oslića. Kuhajte još 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite poklopljeno pet minuta, pa servirajte.

Vijeće

Umjesto oslića možete upotrijebiti i filete neke druge bijele ribe.

www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar