Gulaš od oslića i povrća
Sastojci
- Broj osoba:
- 600 g svježeg fileta oslića
- 100 ml
- 150 g
- 2 stabljike
- 120 g
- 300 g
- 1 žuta paprika (150 g)
- 2 lista
- 1
- 200 ml
- 2
- 150 g
- 250 g
- 1
- 1 žličica
Priprema
- Težina:
- 1File oslića narežite na komade, začinite Vegetom mediteran, prelijte maslinovim uljem i obložite limunom narezanim na tanke ploške.
- 2Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno narezani luk, narezanu stabljiku celera i lagano pržite dok ne omekšaju.
- 3Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, krumpir i žutu papriku na kockice. Popecite dok povrće ne omekša pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu.
- 4Podlijte s oko 500 ml vode, dodajte dva temeljca za riblja jela i pustite da sve zajedno kuha 7-8 minuta dok povrće lagano ne omekša, a zatim dodajte lovor, grašak i tikvice narezane na kocke.
- 5Kad zavrije, nakon nekoliko minuta dodajte prethodno pripremljene komade oslića. Kuhajte još 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite poklopljeno pet minuta, pa servirajte.
Vijeće
Umjesto oslića možete upotrijebiti i filete neke druge bijele ribe.
www.colinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar