nedjelja, 19. travnja 2015.

Rafaelo torta — Coolinarika

 

Sastojci

Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Za biskvit:

  2. 1 Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
  3. 2 Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
  4. 3 Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
  5. 4 Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
  6. Za kremu:

  7. 1 Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
  8. 2 Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
  9. 3 Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
  10. 4 Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
  11. 5 Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Posluživanje

Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.

Savjet

Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.

0 komentari:

Objavi komentar