Rafaelo torta — Coolinarika
Sastojci
Za biskvit:
- 7
- 150 g
- 1 vrećica
- 1 vrećica
- 70 g
- 150 g
Za kremu:
- 7
- 2 vrećice
- 700 ml
- 100 g
- 100 g
- 500 ml
Još potrebno:
- 12 komada
- oko 100 ml
- 2-3 žlice
Za posipanje:
- 50 g
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Za biskvit:
- 1 Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
- 2 Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
- 3 Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
- 4 Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
-
Za kremu:
- 1 Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
- 2 Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
- 3 Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
- 4 Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
- 5 Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Posluživanje
Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.
Savjet
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.
0 komentari:
Objavi komentar