srijeda, 29. travnja 2015.



Svaka žena na svijetu ima svoj stil, i nastoji uvijek u svaku odjevnu kombinaciju unijeti nešto svoje, ali postoje neka pravila kada je stil u pitanju koje trebate znati i slijediti ih.
Nosite odjeću u kojoj se osjećate moćno i samouvjereno
Svakog muškarca će privući žena koja izgleda samouvjereno, te je zato jako važno da se osjećate dobro u svojoj koži. To ćete postići onda kada nosite odjeću koja vam prija, u kojoj se osjećate opušteno, seksi i zavodljivo.
Dobre cipele su must have
Ukoliko nosite jako visoke štikle, koje pritom nisu uopšte udobne, možete sebi uništiti provod, ali prvenstveno zdravlje. Ponekad situacija zahtjeva da budete u visokim potpeticama, ali to ne znači da one moraju da budu pretjerano visoke, ili neudobne. Zato, ako odmah osjetite da vas cipele žuljaju, skinite ih!
Ostanite vjerni svome stilu
Umjesto da se vi prilagođavate trendovima, prilagodite trendove vama! Svaka osoba ima upečatljiv stil odijevanja, koji otkriva karakter same osobe. Ali, ukoliko slijepo slušate trendove i oblačite se kao svi ostali, šta onda to govori o vama, vjerovatno da ste nemaštovite i pomalo modno dosadne.
Napravite selekciju odjeće
Odvojite garderobu u određene grupe: za kuću, svaki dan, posao, izlazak, trening… Nema ništa gore nego kada se na poslu pojavite u garderobi za izlazak: kratka mini suknja, izrezana majica, ili uska top haljina i nisu baš idealne za rad u kancelarijiEksperimentišite
Niko od vas ne traži da promjenite svoj stil u kompletu, već samo da u njega ubacite neke nove trendove, krojeve, boje. Takođe, ne dozvolite nikome da vam govori šta ćete i kada da obučete.
http://www.zenskiportal.ba/novost/11424/zlatna-pravila-dobrog-stila

0 komentari:

Objavi komentar