subota, 2. svibnja 2015.

U iščekivanju drugog djetetaPrema riječima upućenih, Kate je već premašila rok za porod, te se odlazak u St. Mary's porodilište očekuje svaki čas
Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, ima nekoliko uloga. Buduća je Kraljica, važi za ikonu stila, majka je nasljednika engleskog trona, a svaki čas očekuje i rođenje drugog djeteta, čiji se spol još uvijek ne zna. Ovih dana Kate obilježava nekoliko važnih datuma, među kojima je i četvrta godišnjica braka sa Princom Williamom. Moglo bi se reći kako već ima pune ruke posla, a beba je opet na putu. Vojvotkinja se i u prvom slučaju, nakon rođenja Princa Georgea, pokazala kao izvanredna majka, pa se isto očekuje i sada.
Britanska, ali i svjetska javnost pomno prati sva dešavanja, i broji dane, ako ne i sate, do događaja koji će po drugi put cijelu naciju učiniti ponosnom i sretnom. Prema riječima upućenih, Kate je već premašila rok za porod, te se odlazak u St. Mary's porodilište očekuje svaki čas. Oko pomenutog porodilišta već danima vlada restrikcija parkiranja, postavljene su metalne zaštitne ograde, pa čak se s vremena na vrijeme dovede i posebno istrenirani pas tragač, koji bi trebao nanjušiti bilo kakvu eventualnu opasnost po dolazak i boravak članova kraljevske porodice. Nije ni potrebno reći da od prethodne nedjelje već priličan broj novinara i obožavatelja doslovno kampuje ispred porodilišta, u nadi da će prvi čuti sretne vijesti i naći se u prvim redovima kada novi član kraljevske porodice bude predstavljen javnosti.
Brižni kraljevski par, dirnut pažnjom koju im javnost poklanja, prije dva dana poslao je kafu i doručak najvjernijim fanovima, smještenim ispred porodilišta, što je više nego oduševilo okupljene fanove. Paketići sa upakiranim doručkom bili su povezani roze vrpcama, pa se svi pitamo da li William i Kate uistinu ne znaju spol djeteta.

www.gracija.ba 

0 komentari:

Objavi komentar