subota, 2. svibnja 2015.

Sastojci:
● 2 jaja
● 1 vanilin šećer
● 1 šolja šećera
● 1 šolja jogurta
● 1,5 šolja brašna
● 1 prašak za pecivo
● džem od šljiva, jagoda…
Priprema:
Uključte rernu na maksimalnu temperaturu, do 300 °C.
Umutite jaja sa vanilin šećerom, dodajte polako šećer, potom jogurt i brašno sa praškom za pecivo.
Najveći pleh od rerne obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 7-8 minuta na sredini rerne.
Čim izvadite biskvit iz rerne, uvijte ga u vlažnu krpu (zajedno sa papirom za pečenje) i urolajte. Nakon 5 minuta odvijte i skinite papir, ponovo uvijte.
Nakon 5 minuta filujte džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se ohladi.
rolat-15-minuta

0 komentari:

Objavi komentar