Otkrivamo koliko je zapravo zdravo izbacivanje žumanaca iz ishrane.
Žumance, zajedno sa drugim izvorima masti i holesterola, se nalazilo u istraživanju Nikolaja Aničkova početkom 20. veka, kada je hranio zečeve čistim holesterolom i došao do zaključka kako to zapušava arterije, te tako dolazimo do srčanih oboljenja. Ali svakako, ljudi su se ipak pitali koliko je jedno vezano s drugim.
,,Zečevi i ljudi nemaju sličnosti. I zečevima holesterol inače nije u standardnoj dijeti’’ rekla je Liz i dodala da ljudi koji izbegavaju žumance propuštaju mnogo toga. Žumance sadrži vitamin A koji je dobar za kožu, vitamin B koji pospešuje nivo energje, zdravlje mozga, mišića, i neophodno je nekome ko je u drugom stanju, tvrdi Liz.
Mast koja se nalazi u žumancetu je neophodna za proizvodnju hormona, i telo uz njega odlično vezuje potrebne vitamine i minerale.
0 komentari:
Objavi komentar