subota, 18. travnja 2015.

Pita od maslina i rajčica


Priprema

Vrijeme pripreme:
55 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte maslac i dobro rukama mijesite dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu smjesu. Zatim dodajte žumanjak i po potrebi 1-2 žlice vode, pa umijesite glatko tijesto.
  2. 2
    Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje (Ø 26 cm). Kalup namastite i umetnite razvaljano tijesto.
  3. 3
    Tijesto prekrijte papirom za pečenje, a na njega nasipajte suhi grah kako bi tijesto zadržalo lijepi oblik, pa ga pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 ° C 15 minuta.
  4. 4
    Na zagrijanom maslacu popecite sitno narezani luk do zlatnožute boje. Dodajte pelate zajedno s njihovim sokom, lagano ih zdrobite kuhačom i pirjajte na laganoj vatri 7-8 minuta kako bi većina tekućine isparila.
  5. 5
    Dodajte šećer, Vegetu mediteran, ocijeđene cijele masline, mladi luk narezan na kolutiće i bosiljak. Još kratko pirjajte i riješi s vatre.
  6. 6
    Kada vam se tijesto malo ohladilo, premažite ga maslinovim uljem, ulijte pripremljeni nadjev i ravnomjerno posipajte natrganu ili naribanim sirom. Pecite u pećnici još 15 minuta na 190 ° C.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Vijeće

Nadjev možete dodatno obogatiti pirjanim mljevenim mesom ili sezonskim povrćem po izboru.



Izvor: www.colinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar