Pita od maslina i rajčica
Sastojci
- Broj osoba:
Za tijesto:
- 250 g
- 120 g
- 1
- 1 žličica
Za nadjev:
- 2 žlice
- 20 g
- 1
- 1 žličica
- 1 žličica
- 150 g
- 2 mlada
- 1
- 2 žličice
- 150 g sira skuta
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte maslac i dobro rukama mijesite dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu smjesu. Zatim dodajte žumanjak i po potrebi 1-2 žlice vode, pa umijesite glatko tijesto.
- 2Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje (Ø 26 cm). Kalup namastite i umetnite razvaljano tijesto.
- 3Tijesto prekrijte papirom za pečenje, a na njega nasipajte suhi grah kako bi tijesto zadržalo lijepi oblik, pa ga pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 ° C 15 minuta.
- 4Na zagrijanom maslacu popecite sitno narezani luk do zlatnožute boje. Dodajte pelate zajedno s njihovim sokom, lagano ih zdrobite kuhačom i pirjajte na laganoj vatri 7-8 minuta kako bi većina tekućine isparila.
- 5Dodajte šećer, Vegetu mediteran, ocijeđene cijele masline, mladi luk narezan na kolutiće i bosiljak. Još kratko pirjajte i riješi s vatre.
- 6Kada vam se tijesto malo ohladilo, premažite ga maslinovim uljem, ulijte pripremljeni nadjev i ravnomjerno posipajte natrganu ili naribanim sirom. Pecite u pećnici još 15 minuta na 190 ° C.
Posluživanje
Poslužite toplo.
Vijeće
Nadjev možete dodatno obogatiti pirjanim mljevenim mesom ili sezonskim povrćem po izboru.
Izvor: www.colinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar